head-top-bg

akụkọ

Onye na -ahụ maka uto osisi bụ okwu n'ozuzu maka klaasị kemịkalụ sịntetị nwere mmetụta usoro iwu na uto na mmepe osisi. Ọ na -ahazi osisi gụnyere imebi ụra, na -akwalite mkpụrụ osisi, na -akwalite mkpuru osisi na akwụkwọ, na -akwalite nhazi ifuru osisi, na -akwalite ntozu nke mkpụrụ osisi, na -akpụ mkpụrụ osisi na -amị mkpụrụ na -egbochi uto nke akwụkwọ na ifuru, wdg.., dị ka mkpa mmepụta si dị n'ezie, iji ndị na -achịkwa agbanwe agbanwe bụ dị mkpa pụtara ịbawanye ma kwụsie ike Mmụba. Ọ nwekwara uru nke “obere usoro onunu ogwu, mmetụta dị mkpa, yana oke ntinye ntinye dị elu”

Enwere ụdị abụọ: phomonụ lantant na ndị na -ahazi uto osisi. Homonụ ihe ọkụkụ bụ ihe micro-physiologically na-arụ ọrụ nke etinyere na osisi, na-ebugakarị site na saịtị njikọ gaa na ebe a na-eme ihe, ma na-enwe mmetụta dị mkpa na nhazi na uto na mmepe nke osisi. A na -ejikọ ma ọ bụ wepụta ihe na -ahazi uto nke ihe ọkụkụ site na ụmụ irighiri ihe. Ha nwere otu ọrụ ma ọ bụ ọrụ yiri homonụ osisi. Ha nwere ike hazie, chịkwaa, duzie ma kpalite uto na mmepe nke ihe ọkụkụ yana homonụ endogenous. Ka ọ dị ugbu a, enwere ọtụtụ narị ndị na -ahazi ihe ọkụkụ na -eto eto, ụfọdụ n'ime hahaa ejirila ọtụtụ ebe na -emepụta ihe ubi. Osisiuto ndị nchịkwa achọpụtala gụnyere ụdị isii, nke bụ Auxin, Gibberellin, Cytokinin, Abscisic, Aonye Ethylene na Brassin.

Ngwa nke ndị na -ahụ maka uto osisi

N'okwu dị iche iche ojiji, kwalite mgbọrọgwụ na kwalite ịcha mgbọrọgwụna na -ejikarị 3-indole acetic acid (IAA), 3-indole butyric acid (IBA), 1-naphthalene acetic acid (NAA), na ABT rooting powder. B9, paclobutrazol, chlormequat, na ethephon jiri gboo uto. Gibberellin na -ejikarị kwalite uto nke ị ga na akwụkwọ, mee bolting na okooko mbụ, kwalite germination nke osisi na tubers, na -akpali uto mkpụrụ osisi, mụbaa ọnụego mkpụrụ osisi, ma ọ bụ mepụta mkpụrụ osisi na -enweghị mkpụrụ, wdg.. Ha haave A na -ejikarị ya eme ihe n'ịkụ poteto, tomato, osikapa, ọka wit, owu, soybean, peas, ụtaba, osisi mkpụrụ osisi na ihe ọkụkụ ndị ọzọ.

Ugbu a, enwere ọtụtụ ụdị ndị na -achịkwa uto osisi ka edebara aha ma jiri ya na China. Ọrụ ha bụ isi bụ: ịgbatị ọnụnọ ngwa nchekwa/ịrahụ ụra na na -akwalite germination, na -akwalite mgbọrọgwụ, na -akwalite/na -egbochi uto nke azuokokoosisi na akwụkwọ osisi, na -akwalite/na -egbochi imepụta okooko osisi, thinning/echebe nke okooko osisi na mkpụrụ osisi, na -ebute okooko osisi nwanyị/okooko osisi nwoke, na -agbatị oge okooko osisi, na -edobe okooko osisi ọhụrụ, na -akpụ mkpụrụ osisi na -enweghị mkpụrụ, na -akwalite agba mkpụrụ osisi, na -akwalite/na -egbu oge ntozu mkpụrụ, na -egbu oge ịka nká, na -abawanye amino acid/ọdịnaya protein/ọdịnaya shuga, na -abawanye fna ọdịnaya, melite nguzogide nrụgide, wdg.

8.24 Emily1


Oge ezipụ: Aug-24-2021